Hľadáte tiež ako: EZIDRI Elektrická udiareň Anuka

Podsekcie:

Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň
Anuka elektrická udiareň

Anuka elektrická udiareň

EziDri Domáca elektrická udiareň ANUKA pre domáce údenie mäsa, rýb a iných výrobkov - chutne a jednoducho.

Výrobca: HYDRAFLOW
 
Dostupnosť: skladom Viac informácii
 
Stará cena: 220,00 €
Teraz ušetríte: 66,00 €
Cena s DPH: 154,00 / ks
 
+ -
ks
Návrat

Anuka elektrická udiareň - popis

Údené mäso, ryby a ďalšie údené výrobky patria v našej kuchyni k obľúbeným jedlám. Jedinečnú chuť však získajú len domácim údením. Tradičný spôsob údenia studeným dymom je náročný na prípravu mäsa aj na údenie. Elektrická udiareň ANUKA ponúka údenie teplým dymom, pri ktorom sa pokrmy údia a zároveň tepelne upravujú pri teplote okolo 190°C. Dymom voňavé pokrmy sú v priebehu hodiny pripravené. Nie sú vhodné na dlhodobé skladovanie. V udiarni ANUKA si však môžete pripraviť vždy čerstvé údené špeciality. 

Aké potraviny sa výborne hodia na údenie v domácej elektrickej udiarni ANUKA?

  • bravčové, či jahňacie mäso
  • hydina
  • ryby ako losos, pstruh alebo kapor
  • morské plody
  • klobásy a párky
  • zelenina
  • huby
  • syry
  • špeciality ako orechy a mandle

Novú chuť a vôňu dodajú údeným pokrmom pikantné marinády a bylinkové zmesi. Nielen marinády, ale aj piliny ANUKA, ktoré môžeme pokropiť vínom, alebo do nich pridať bylinky, či korenie (rozmarín, šalvia, aníz, kúsky škorice, sušená ovocná kôra) dodajú pokrmom exotickú chuť.  

Elektrická udiareň ANUKA je skvelým obohatením pre všetkých, ktorí majú radi tradičnú chuť doma údeného mäsa, rovnako aj pre tých, ktorí radi experimentujú s novými chuťami a radi skúšajú a pripravujú nové recepty. 

Ako domáca elektrická udiareň ANUKA pracuje?

  • do misky nasypte odmerané množstvo pilín na údenie
  • na mriežku umiestnite pokrm pripravený na údenie
  • udiareň zakryte krytom
  • na časovom spínači nastavte čas údenia a udiareň zapnite
  • ukončenie je indikované zvukovým signálom
  • udiareň sa sama vypne  

Pomalým horením niektorých druhov dreva vzniká dym so stovkami látok, ktoré okrem iného ovplyvňujú bielkoviny v mäse a v ostatných potravinách a tým spomaľujú ich rozklad. Preto sa mnohé údené potraviny môžu za určitých podmienok skladovať relatívne dlhú dobu. Hlavnými činiteľmi údenia sú alkoholy, organické kyseliny, aldehydy, ketony, fenoly a estery. Dym taktiež mäso vysuší a tak spomalí množenie baktérií. V dnešnej dobe doma potraviny už nekonzervujeme v takej miere ako kedysi, preto viac využívame druhú vlastnosť údenia – aromatizáciu. A tú opäť spôsobujú zložky obsiahnuté v dyme. Údením jedlu dodávame typickú chuť, alebo naopak chuť výnimočnú. Sú rôzne spôsoby údenia, ale najčastejšie sa používajú dva – tzv. údenie studeným dymom, ktoré väčšinou prebieha pri teplotách 30-35°C a trvá dlhú dobu, alebo údenie horúcim dymom pri teplotách 180-190°C a kratšej dobe údenia.

Moderné domáce udiarne ponúkajú údenie horúcim dymom, čiže spôsob, pri ktorom sa potraviny údia a zároveň tepelne upravujú. Jedlo je tak do hodiny hotové. Príkladom takéhoto zariadenia je novozélandská domáca udiareň ANUKA, ktorej názov bol odvodený od vzácneho novozélandského stromu manuky. Tvorí ju uzavretý, odvetrávaný priestor na potraviny a miska s vyhrievacou špirálou na drevené štiepky. Udiareň je elektrická, má príkon 500W, nie je ťažšia ako 6 kg, môžeme ju ľahko preniesť a tiež rozobrať a vyčistiť. Všetky diely, okrem šnúry s časovým spínačom sa doporučuje občas dôkladne umyť v umývačke riadu. Udiareň je určená na použitie vo vonkajšom prostredí, napr. na terase, altánku, pretože zo štyroch postranných otvorov uniká z udiarne dym. Údenie je veľmi jednoduché. Do misky nasypeme drevené štiepky / nie sú súčasťou udiarne, dajú sa samostatne zakúpiť/ a nastavíme čas údenia na časovom spínači. Koniec údenia je indikovaný zvukovým signálom, udiareň sa sama vypne. Necháme ju ešte 5 minút uzatvorenú, aby dym vyprchal a môžeme servírovať.  

hmotnosť: 5,4 kg

príkon: 500 W

rozmery: 560x260x260 mm 

farba: strieborná

NÁŠ TIP:  

Losos

Marináda: 1 pol. lyžica hnedého surového cukru, 1 pol. lyžica čerstvej citrónovej šťavy, 2 pol. lyžice bieleho vína

Lososa rozdelíme na plátky, alebo podkovy hrubé 2 cm a naložíme na dve hodiny do marinády. Na mriežku položíme alobal a na alobal plátky lososa. Šťava z lososa zostane na alobale. Údime 30 – 40 min. 

Príloha: pečivo a zeleninový šalát  

Syry

Údením získa syr výraznejšiu chuť a vôňu. Použijeme väčšie kúsky syra pred údením ho necháme v mrazničke aspoň 20 min., aby sa počas údenia neroztekal. Na mriežku položíme alobal, zapneme udiareň a necháme 10 min. vyhriať. Na alobal položíme kúsky syra a údime 10 min. Po ukončení údenia necháme udiareň ešte 5 min. uzatvorenú. Údený syr je vynikajúcou pochúťkou k vínu.

 

 

Príslušenstvo k produktu Anuka elektrická udiareň

PRIDAJ DO KOŠÍKA
ANUKA Piliny do udiarne 500g
Piliny určené do udiarne ANUKA (500g).
3,25 €
Na sklade

Máte otázku k produktu Anuka elektrická udiareň ?

Zavolajte nám: +421 903 565 585

 

Prihlásenie