Pomalý hrniec CrockPot 2,4 l
značka: CROCKPOT, kategória: Pomalé hrnce
Akcia
Pomalý hrniec RIVAL s objemom 2,4 litra disponuje keramickou nádobou a sklenenou pokrievkou.

celý popis >

DARČEK K TOVARU
Publikácia Varíme v pomalom hrnci Crock-Pot
DOSTUPNOSŤ: skladom
Bežná cena: 59,00 €Ušetríte: 29,00 € (49 %)
30,00 €

Pomalý hrniec RIVAL 2,4l

  • prepínač výkonu - 2 stupne varenia
  • keramická nádoba sa nesmie použiť na varenie na sporáku
  • keramická nádoba je vhodná na pečenie  v klasickej aj mikrovlnnej rúre
  • keramická nádoba aj pokrievka sa môže umývať v umývačke riadu

Hlavné výhody varenia v pomalom hrnci RIVAL

  • Úspora času pri varení - mäso, zeleninu a všetky prísady dáte do hrnca naraz, zamiešate, nastavíte stupeň varenia a hrniec si viac nemusíte všímať.
  • Varenie bez tuku - varenie diétnych jedál, napríklad pre diétu žlčníkovú či redukčnú.
  • Úspora peňazí - nízka spotreba el. prúdu, úspora peňazí za tuky.
  • Zachovanie výživnej hodnoty pokrmov - zostávajú zachované vitamíny a minerálne látky.
  • Pokrmy sa pri varení nepripália ani nevysušia - jedlo sa varí pomalým varom, pri ktorom sa neodparí žiadna tekutina.
  • Varí sa pomaly a rovnomerne - nemôže sa stať, že jedlo vykypí ako pri bežnom varení.
  • V keramickej nádobe vydrží jedlo dlho teplé.
  • V keramickej nádobe sa môže jedlo priamo servírovať.
  • Žiadne ďalšie nádoby - na varenie v pomalom hrnci potrebujete len dosku, nôž a lyžicu.
  • Hrniec stačí utrieť vlhkou utierkou.
  • Hrniec je ideálny na varenie i na chate, chalupe či kdekoľvek na dovolenke. 

Niekoľko rád a skúseností predtým, ako sa pustíte do skúšania receptov

  • Mäso, ktoré použijete na guláše a perkelty krájajte na rovnako veľké kúsky, najlepšie na kocky o hrane 2 - 3 cm kvôli rovnomernému vareniu.
  • Mäso na plátky krájajte asi 1 cm široké a zľahka naklepte.
  • Cibuľu pred varením nedusíte ako pri bežnom varení, ale pridáte ju jemne nakrájanú priamo do mäsa.
  • Olej nemusíte vôbec používať, najmä ak chcete, aby bolo jedlo diétne.
  • Ak sa bez oleja nezaobídete, tak stačí jedna lyžica oleja.
  • Do gulášov a perkeltov patrí paprika, ktorú nasypete priamo na mäso.
  • Mäso a všetky prísady zmiešate dokopy a zmes môžete nechať cez noc odležať, je potom krehkejšie a rýchlejšie hotové.
  • Pri zahusťovaní omáčky v guláši alebo perkelte pridáte hneď v úvode varenia do mäsovej zmesi hladkú múku, škrob alebo krupicu.
  • Do mäsovej zmesi sa hneď pri príprave prileje voda, mäsový vývar, víno, alebo smotana. 
  • Vždy sa používa len také množstvo, aby bolo mäso ponorené v omáčke, pretože ďalšia tekutina sa uvoľní z mäsa a žiadna sa neodparí, tak ako pri bežnom varení, či pečení, keď vodu niekoľkokrát dolievate.
  • Mäsový vývar nemusíte pred varením pripravovať, stačí na mäso naliať vodu a pridať jemne rozdrvený bujón a zamiešať.
  • Ak varíte zeleninu s mäsom zároveň, väčšinou sa zelenina varí pomalšie, preto ju dávajte v hrnci na dno a po obvode hrnca, zatiaľ čo mäso uložte do stredu.
  • Do hrnca môžete dať aj mäso mrazené, musíte však pridať približne 2 dl teplej vody, alebo vývaru, aby medzi mäsom a keramickou nádobou vznikla tepelná medzivrstva, ktorá chráni keramickú nádobu pred rýchlou zmenou teplôt. 
  • Musíte však počítať s tým, že varenie bude o niekoľko hodín dlhšie.
  • Odporúčame naplniť keramickú nádobu jedlom aspoň do polovice (vyhrievacia špirála je len po obvode hrnca), pokiaľ dáte menšie množstvo pokrmu, musíte počítať s tým, že časy varenia budú o niečo dlhšie.
        

 


Objem ( l )
2,4
Vhodný pre počet osôb
3
Elektronický časovač
nie
Napájanie ( V )
220
Príkon ( W )
180 max.
Hmotnosť ( kg )
2,7
Rozmery ( mm )
priemer 225 x výška 230
Objednávkove číslo
RIV-SCCPQK5205B